WAT BEZOEKEN IN CALPE - BAAIEN

 

Baaien in Calpe

In Calpe kunt u genieten van verschillende baaien met een bijzondere charme, waar zich een prachtige zeefauna bevindt. Als u van snorkelen of duiken houdt, is het ideaal om naar een van deze baaien te gaan. Als u op zoek bent naar rust en stilte en wilt voorkomen dat u zanderig wordt, zult u van een van deze baaien houden.

Baai les Bassetes

Een rustige baai naast de jachthaven van Bassetes, geschikt om te duiken en te vissen. Vanaf hier heeft u een bijzonder uitzicht op de Peñón de Ifach.

-          Ligging: in de jachthaven van Les Bassetes

-          Lengte: 70 m.

-          Breedte: 5 m.

-          Soort zand: kiezels en rotsachtig platform.

-          Soort water: kalm

 

Baai Calalga


 

De baai van Calalga is een baai ten noorden van de gemeente Calpe, in de provincie Alicante (Spanje).

De baai is te voet bereikbaar, maar er is ook een bushalte in de buurt.

Het heeft een lengte van 100 meter en een gemiddelde breedte van 8 meter. Het ligt ten noorden van het Fossa-strand en naast het Calalga-park.

Via een helling op de voetgangerspromenade komt u in deze merkwaardige baai, waarvan de rotsen resten van onderwatervegetatie bevatten die een gezonde zeebodem vol leven garanderen. Naast het Calalga Park vindt u de rust die u wenst voor een dagje zwemmen.

-          Locatie: aan het einde van de noordkant van het strand van La Fossa / Levante.

-          Lengte: 100 m.

-          Breedte: 8 m.

-          Soort zand: fijn zand en kiezels.

-          Soort water: kalm en met posidonia vegetatie.

 

Baai Gasparet




 

De enige manier om deze kleine en rustige natuurlijke baai van grind en kiezels te bereiken, met het lange silhouet van de Sierra de Toix op de achtergrond, is via de zee. Geschikt om te duiken en te vissen.

-          Ligging: Ten zuiden van Calpe, alleen bereikbaar over zee.

-          Lengte: 40 m.

-          Breedte: 10 m.

-          Soort zand: kiezels

-          Soort water: kalm

 

Baai Mallorquí





 

Dit is een kleine baai met schoon water, gelegen tussen Port Les Bassetes en Cala Calalga. Het is bereikbaar via een trap vanaf het Voramar pad. Vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht op de noordkant van de Peñón de Ifach. Geschikt om te duiken en te vissen.

-          Locatie: in het noorden van de kust van Calpe, het is de opmaat naar de jachthaven Les Basetes. Toegang via het Voramar Calalga Pad.

-          Lengte: 30 m.

-          Breedte: 5 m.

-          Soort zand: Grof zand en rotsachtig platform.

-          Soort water: Kalm.

 

Baai La Manzanera


 



Een verleidelijke omgeving waar u zich kunt ontspannen bij het natuurlijke amfitheater van deze baai terwijl u geniet van het uitzicht op de gebouwen die zijn ontworpen door de architect Ricardo Bofill en die door hun kleur en geometrische conceptie model stonden voor de geavanceerde architectuur van de jaren zeventig.

-          Locatie: naast de woonwijk La Manzanera

-          Lengte: 40 m.

-          Breedte: 5 m.

-          Soort zand: kiezels

-          Soort water: kalm en met posidonia vegetatie.

 

Baai Morelló


 


 

Een kleine inham met fijn zand gelegen aan de boulevard Infanta Elena, genoemd naar de Molí of Morelló toren (19e eeuw). Vermeldenswaard is de aanwezigheid van de plaats die bekend staat als Baños de la Reina (baden van de koningin), met een groep structuren uit de Romeinse periode die een oude viskwekerij en thermale baden herbergden.

 

 

-          Locatie: promenade Infanta Elena.

-          Lengte: 60 m.

-          Soort zand: fijn zand

-          Soort water: kalm

 

Baai Penyal


 


Deze kleine natuurlijke baai met transparant water is ideaal voor sportduiken, vissen en het voor anker gaan van uw plezierboot. Een rustige plek waar de natuur de hoofdrol speelt.

-          Locatie: inham bereikbaar via een klein pad aan de noordkant van de Peñón de Ifach.

-          Lengte: 100 m.

-          Breedte: 5 m.

-          Soort zand: rotsachtig platform.

-          Soort water: Kalm.

 

Baai Racó


 


Een kleine kiezelbaai, aan het zuidelijke uiteinde afgesloten door de noordelijke golfbreker van de haven van Calpe en gelegen aan de voet van de Peñon de Ifach. Het is het beginpunt van de ecologische promenade Princesa de Asturias. Geschikt om te duiken en te vissen.

In de baai van El Racó vindt u een aangepast onderwaterpad om te duiken, uniek in de Valeencianse Gemeenschap, met bewegwijzerde panelen op boeien en informatieborden van dier- en plantensoorten (alleen in het hoogseizoen) waarvan de interpretatie wordt aangevuld met de tentoonstelling en audiovisuele in het hoofdkwartier van IMEDMAR, de oude vismarkt.

Het contactnummer van IMEDMAR is 628 222 700 of e-mail imedmar@ucv.es, indien assistentie nodig is voor het aangepaste onderwaterparcours.

 

-          Locatie: aan de achterkant van de Peñón de Ifach, toegang vanaf de vissershaven en de boulevard van Princesa de Asturias.

-          Lengte: 70 m.

-          Breedte: 15 m.

-          Soort zand: kiezels.

-          Soort water: rustig

 

Baai Les Urques

 


 

We hebben nu een hondvriendelijk strand in Calpe. Dit is Cala les Urques, een klein strand van rotsen en kiezels gelegen uiterst rechts van de jachthaven van Puerto Blanco. Om het te bereiken moet u uw auto in de buurt laten staan en naar de baai lopen.

Met gematigde golven en transparant water is dit hondenstrand in Calpe ideaal om te genieten van de natuur zonder drukte, en perfect voor watersportliefhebbers.

-          Locatie: Ten zuiden van Calpe. Toegang: Partida Maryvilla, 9.

-          Lengte: 100 m.

-          Soort zand: kiezels

-          Soort water: rustig en met posidonia vegetatie.

-          Strand voor honden

OM DE BESTE APPARTEMENTEN TE HUREN OF TE KOPEN:

 https://www.mercasa-calpe.com/

Comentarios