WAT BEZOEKEN IN CALPE - KERKEN

 

ANTIEKE KERK:

 

Carrer del Campanar, 20, 03710 Calp, Alicante

De antieke kerk werd aan het begin van de 15e eeuw gebouwd op de plaats van een oude kapel uit de christelijke verovering. Het is een versterkt gebouw in ogivale en Mudejar stijl, dat oorspronkelijk een religieuze en defensieve functie combineerde, omdat het een toevluchtsoord was wanneer de stad werd aangevallen.

Binnen kunt u een 15e eeuws schilderij in tempera bekijken, dat San Antonio Abad, San Cosme en San Damián voorstelt, uitgevoerd door het atelier van de meester Perea, en van grote artistieke waarde. Ook de beelden van de Cristo del Sudor, beschermheilige van de gemeente, de Santo Sepulcro en de Virgen del Carmen, beschermheilige van de zeelieden, zijn hier ondergebracht.

Het hele gebouw, samen met verschillende werken die binnenin bewaard zijn gebleven en die San Antonio Abad, San Cosme en San Damián voorstellen, toegeschreven aan een leerling van Juan Rexach, vormen een kostbaar en waardevol cultureel geheel.

 

PAROCHIEKERK “NUESTRA SRA. VIRGEN DE LAS NIEVES”


Adres. Plaça de la Villa, 12, 03710 Calp, Alicante

In de jaren 1970 werd naast de oude kerk de moderne parochiekerk Virgen de las Nieves gebouwd. De laatste renovatie was in 1996, toen het altaar in brand vloog tijdens de viering van de patroonsfeesten. De op 22 oktober 1997 ingehuldigde fresco's, de glas-in-loodramen en de met antiek mozaïek versierde gevel, waarop verschillende landschappen uit het Oude en Nieuwe Testament zijn afgebeeld, alsmede de afbeeldingen van de Cristo del Sudor en de Madre de Dios de las Nieves, springen in het oog.

Aan de voorzijde is het in 1996 heraangelegde stadsplein een van de mooiste pleinen van Calpe en de ideale plek om onderweg halt te houden.

PAROCHIEKERK “LA MERCED”

 

Avenida Jaime I el Conquistador, 2

De stedelijke groei van de gemeente heeft geleid tot de oprichting van een nieuwe parochiekerk in de urbanisatie La Merced, aan de Avenida Jaume I.

Hoewel de werkzaamheden aan de kerk in de jaren tachtig begonnen, werd zij pas in juni 2006 als parochiekerk opgericht. Het is een eenvoudig gebouw met een puntgevel van recente datum.

OM DE BESTE APPARTEMENTEN TE HUREN OF TE KOPEN:

https://www.mercasa-calpe.com/

Comentarios