AANBEVOLEN ACTIVITEITEN IN OF ROND CALPE

 


 Ben je voor het eerst in Calpe en weet je niet waar je moet beginnen?


Laat Mercasa je de beste activiteiten voor deze zomer aanraden.


Calpe, gelegen aan de Costa Blanca in Spanje, is een toeristische bestemming die geschiedenis, natuur en ontspanning perfect combineert. Als je een bezoek plant, is hier een complete gids met de beste activiteiten en plaatsen om van te genieten in Calpe.

1. Ontspan op de dromerige stranden

Calpe staat bekend om zijn prachtige stranden met goudkleurig zand en kristalhelder water. De populairste zijn Playa de la Fossa en Playa del Arenal-Bol. Beide bieden uitstekende faciliteiten en een verscheidenheid aan bars en restaurants langs de promenade. Als je de voorkeur geeft aan een rustigere omgeving, is Cala El Racó perfect om in een intiemere sfeer te genieten van de schoonheid van de zee.








2. Beklim de Peñón de Ifach

Een van de meest emblematische iconen van Calpe is de Peñón de Ifach, een enorme rots die 332 meter boven de zeespiegel uitsteekt. Dit natuurpark biedt wandelroutes die, hoewel uitdagend, de avonturiers belonen met spectaculaire panoramische uitzichten over de kust en de Middellandse Zee. Vergeet niet om geschikt schoeisel en water mee te nemen voor deze excursie.







3. Verken de oude stad

De oude stad van Calpe is een historisch juweeltje dat het verdient om verkend te worden. Wandel door de geplaveide straatjes en ontdek kleurrijke muurschilderingen, traditionele huizen en charmante pleintjes. Mis de parochiekerk van Nuestra Señora de las Nieves niet en het Museum voor Geschiedenis en Archeologie, dat een fascinerend inzicht biedt in de rijke geschiedenis van de regio.






4. Bezoek de zoutvlakten van Calpe

De Salinas de Calpe is een natuurlijk moerasgebied in het centrum van de stad, beroemd om zijn diversiteit aan vogels, vooral roze flamingo's. Deze natuurlijke plek is perfect voor een ontspannen wandeling terwijl je geniet van vogels kijken en de natuur in haar puurste staat.







5. De Guadalest stuwmeerroute

De Guadalest stuwmeerroute is een must voor elke natuurliefhebber die de regio Alicante bezoekt. De combinatie van adembenemende landschappen, frisse lucht en rust maakt het tot een unieke ervaring. Mis de kans niet om deze prachtige hoek van de Costa Blanca te ontdekken en onvergetelijke herinneringen mee te nemen van je avontuur op het stuwmeer van Guadalest.














6. Geniet van de watervallen van Las Fuentes del Algar.

De Fuentes del Algar zijn een waar natuurparadijs in Alicante. Met zijn watervallen, natuurlijke zwembaden en weelderige vegetatie biedt het een unieke ervaring voor wie op zoek is naar een verfrissende ontsnapping vol schoonheid. Mis de kans niet om deze verborgen schat te ontdekken en te genieten van alles wat het te bieden heeft.














Conclusie

De Costa Blanca is een bestemming die het allemaal heeft: spectaculaire stranden, charmante dorpjes, een rijke geschiedenis en een heerlijke keuken. Of je nu wilt ontspannen op het strand, de natuur wilt verkennen of wilt genieten van de plaatselijke cultuur, de Costa Blanca biedt een onvergetelijke ervaring - begin met het plannen van je reis en ontdek alles wat deze prachtige hoek van de Middellandse Zee te bieden heeft!


DE BEST APPARTEMENTEN VAN CALPE HIER

MERCASA CALPE

965 837 682 // 689 666 439

info@mercasa-calpe.com

Comentarios